Logga in

Maternatura är ett Italienskt familjeföretag, startat av en familj med över 20 års erfarenhet av tillverkning av hudvårdsprodukter och en passion för miljön. Maternatura's mission är att erbjuda ren, naturlig hudvård i harmoni med naturen.

Stressen i det moderna livet, föroreningar i mark, luft och vår föda samt användningen av aggressiv kosmetika är de främsta orsakerna till hudens åldrande och hälsoproblem.
Av denna anledning erbjuder Maternatura endast naturliga, rena hudvårdsprodukter med ingredienser av vegetabiliskt ursprung, som är hälsosamma och som är certifierade ekologiska och miljövänliga.

Vi använder oss av växter från biodynamiska, ekologiska odlingar och vilda växter, eftersom denna typ av odling respekterar det naturliga växtsättet där örter och kryddor kan utvecklas i sin bästa miljö, utan att bli stressade av kemiska gödningsmedel och växtgifter. På detta sätt kommer växterna att ansamla maximal näring ifrån de välmående jordarna. MaterNaturas hudvårdsprodukter baserade på ekologiska ingredienser är aktiva och bidrar till att förbättra din huds hälsa till att återfå sin normala kondition.

HÖG KVALITET

Vi tror på att använda säkra produkter för vår hud och miljön. Maternatura erbjuder hög kvalitetshudvård med miljövänliga och av AIAB ekologiskt certifierade produkter, vilka också är Vegan OK. Maternatura använder främst konserveringsmedel av vegetabiliskt ursprung såsom: grapefruktkärneextrakt, vitamin A, E och C, eteriska oljor och av AIAB godkända ämnen. Maternatura samarbetar med Italiens viktigaste forskningslaboratorium inriktad på naturliga och ekologiska ingredienser. Vi samarbetar även med flera universitet för utveckling av nya vegetabiliska recept, innovativa och certifierade ekologiska produkter.

HÅLLBARHET

Vi tror på en bättre värld där hållbarhet är utgångspunkten. Av denna anledning har vi på Maternatura utvecklat företagskultur baserad på miljömässig hållbarhet, från användning av 100% FSC (Forest Stewardship Council) certifierade återvunnet papper för våra förpackningar, visitkort och reklammaterial . Dessutom är våra förpackningenlådor tillverkade av ekologiska cellulosafibrer som framställts från hållbart förvaltade skogar.

SÄKERHET

Våra viktigaste grundstenar är att producera säkra eco-certifierade och miljvänliga produkter; Vi anser också att det är viktigt att utbilda och upplysa människor om vikten och nödvändigheten, för miljöns, skull att använda eko-certifierade produkter. Likaså är en annan viktig grundsten att respektera våra djur och därför utför Maternatura inga djurförsök
Ytterligare för att inte belasta huden och miljön använder vi inte: parabener, paraffin, mineraloljor , genmodifierade ingredienser (GMO), SLS (NLS-sulfatbaserade tensider) och SLES (NLES) och DEA. Maternatura produkter är dermatologiskt testade (nickel testade <0,0001%) för att garantera säkert användande hos alla hudtyper, även de mest känsliga.